Deze site maakt gebruik van cookies. Sommige cookies zijn van belang voor het verbeteren van de website. Kijk bij de disclaimer voor meer informatie.

 

Algemene informatie

Hieronder staat meer algemene informatie over house&home. Bijvoorbeeld in welke kleuren ons diverse assortiment leverbaar is.

Ook kunt u antwoorden vinden over een aantal veel gestelde vragen.

Kleuren

Kijk hier voor meer informatie over in welke kleuren ons assortiment leverbaar is. Verder kunt u natuurlijk ook altijd een kleurstaal aanvragen om de kleur in uw huis te kunnen bekijken bij uw huidige inrichting. 

Brochure

Wilt u graag een borchure ontvangen voor één (of meer) van de leveranciers die wij leveren? Vul uw gegevens in en wij sturen u zo snel mogelijk de desbetreffende brochure(s) toe. Of kijk bij onze digitale brochures.

Veel gestelde vragenpijl.png

klik op vragen voor het antwoord

Wat is het verschil tussen linoleum en marmoleum?

Het verschil tussen linoleum en marmoleum is er niet. Linoleum is de naam waar tal van linoleum soorten onder vallen. Marmoleum is een naam van Forbo en is inmiddels tot een produktnaam uitgegroeid. 

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn o.a. Marmoleum/Linoleum, Gietvloeren, PVC-vloeren en tapijt.
Belangrijk is dat de vloer niet boven de 0,17m2K/W komt. Voor appartementen is het tevens van belang om te kijken naar de verplicht gestelde geluidredctie van 10db. Helaas halen geen van de "harde" vloeren deze norm. Alleen tapijt is in beide gevallen een geschikte oplossing. Een polyamide lus- of pooltapijt wat direct verlijmd wordt op de vloer is geschikt voor vloerverwarming want het blijft onder de 0,17m2K/W en tapijt heeft een geluidreductie van wel 20db of meer (afhankelijk van welk type tapijt u kiest). Bijkomend voordeel van tapijt is dat het het stof vasthoudt zodat er minder fijnstof in uw appartement zweeft. Er is nu een speciaal rubberondertapijt met slechts 0,06.m2K/W.m2 wat zorgt voor nog meer comfort zonder dat dit ten nadele is van het rendement van de vloerverwarming.

Wat kan ik doen aan geluid overlast in mijn huis?

Geluidoverlast binnenshuis tast het woongenot aan. De toepassing van overwegend harde materialen zoals steen, beton, glas en staal in huis werkaatsen het geluid in plaats van het te absorberen. Geluid kan al voor een groot gedeelte worden "gevangen" in de hoeken van een vertrek. Gordijnen zullen op die plaats al heel wat geluidreductie bewerkstelligen. Stofvolume is essentieel, een dik gordijn heeft meer effect dan een dunne vitrage. Ook vloerkleden kunnen een positieve bedragen leveren in het verminderen van geluid. Maar ook de trap moet niet worden onderschat. Een kale houten trap produceert veel geluid, zeker wanneer dit een dichte trap is. Stoffering in de vorm van tapijt of een loper is de beste remedie. Oudere woningen met houten vloeren zijn veelal veel gehoriger dan woningen met betonnen vloeren. Graag informeren wij u wel type vloeren en ondervloeren voor u geschikt zouden kunnen zijn. 

Is tapijt nu wel of niet geschikt als ik allergisch of (licht)astmatisch ben?

Polyamide tapijt veroorzaakt geen allegische reactie en heeft een gunstig effect voor mensen met een (licht)astmatische aandoening dit is gelegen in het feit dat tapijt fijnstof vasthoud, simpelweg stofzuigen is dan ook voloende.

Daarnaast bestaan er tapijt met een Silvercare behandeling.

Silvercare® is een langdurige beschermingslaag op basis van zilverionen die diep in de tapijtvezels dringen en die de vezels omhullen met een beschermingslaag die de gehele levensduur van het tapijt meegaat. Als het tapijt eenmaal gelegd is zorgt de luchtvochtigheid van de ruimte ervoor dat de zilverionen langzaam vrijkomen en op natuurlijke wijze bacteriën, huisstofmijten en nare luchtjes bestrijden. 

Meer informatie?

Bent op zoek naar meer informatie? U kunt de zoek functie bovenin de site gebruiken of neem contact met ons op.

U kunt ook een afspraak maken en dan komen we een half uur vrijblijvend bij u langs.

Kleuren

Klik hier voor meer informatie over alle mogelijke kleuren of om een kleurenstaal aan te vragen.

ral_ncs_kleurenwaaier.png